Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

Jak si vybrat správný školní sešit

Zapisování poznámek v jednotlivých školních předmětech klade různé nároky na předtištěnou předlohu v sešitech. Máme tedy na výběr z několika různých druhů školních sešitů. Pojďte se s námi podívat, jaké možnosti máme při jejich nákupu. Jaké mají školní sešity náplně, pro jaké poznámky se nejlépe hodí a jak vybrat ideální sešit pro daný předmět.

Číslování sešitů

Než sešity otevřeme, připomeneme, že školní sešity mají své speciální číslování. Znát správné číslo vám může výrazně ulehčit výběr školního sešitu a zrychlit jeho nákup. Odhalení tajemství číslování školních sešitů jsme věnovali samostatný článek.
 

 

Otevřete si sešity

Při některých předmětech je typ sešitu pevně určen učitelem, při jiných máte možnost volby a záleží tedy na tom, který typ předlohy pro psaní vám lépe vyhovuje. Pojďme se tedy na náplně sešitů podívat podrobně. Otevřete si sešity...

 

Čisté sešity

Školní sešity s čistými listy jsou určené pro předměty při, kterých by jakákoliv předtištěná předloha překážela. Použijete je při předmětech, při kterých rýsujete, často kreslíte obrázky a nákresy a schémata, nebo řešíte složitější rovnice a vzorce. 

Doporučujeme pro: matematika, geometrie, přírodopis, biologie, chemie, fyzika, praktické činnosti

 

Linkované sešity

 

Linkované sešity jsou léty prověřená klasika s předlohou, která je ideální pro psaní. K dostání jsou sešity s různým řádkováním. Sešity s linkami ve vzdálenosti 20 mm jsou vhodné pro žáky prvních tříd, kteří ještě nemají dostatečně vytrénovanou ruku pro psaní. Jak se školáci v psaní zdokonalují, zmenšuje se i vzdálenost linek (16 a 12 mm). Tradiční a nejčastější řádkování ve školních sešitech je 8 mm. Linkované sešity se hodí především pro žáky prvního a druhého stupně základních škol.

Doporučujeme pro: psaní, český jazyk, literatura, cizí jazyky, dějepis, základy společenských věd

 

Čtverečkované sešity

Čtverečkované sešity mají mnoho zastánců i odpůrců. Jedni si pochvalují, že čtverečky umožňují výborné formátování (zarovnávání) psaného textu a poskytují oporu pro různá schémata a náčrtky. Ti druzí tyto výhody nepopírají, ale stěžují si na to, že čtverečky hodně namáhají oči při zapisování i čtení. V každém případě jsou čtverečkované sešity oblíbené a určitě to nebude jenom tím, že se na čtverečkované předloze výborně hrají piškvorky.

Doporučujeme pro: matematika, statistika, chemie, fyzika

 

Tečkované sešity

Tečkované školní sešity jsou novinkou na trhu. Tečkovaná lineatura poskytuje dostatečnou oporu při psaní a zároveň dává dostatek prostoru pro malování a velmi dobře poslouží i při tvorbě různých grafů. Tečkovaná předloha se podobá čtverečkům, je však mnohem šetrnější a příjemnější pro oči. Podle nás jsou tyto sešity ideální pro řadu předmětů na středních školách či pro vysokoškoláky. Hodit se však mohou i na druhém stupni základních škol.

Doporučujeme pro: matematika, statistika, literatura, chemie, fyzika, přírodopis, biologie, zeměpis, dějepis, praktické činnosti

 

Školní sešity pro výuku matematiky Hejného metodou

V nabídce sešitů najdete také ty, které jsou určené pro výuku matematiky Hejného metodou. Jedná se o netradiční způsob výuky matematiky, kterou se dnes učí již více než ve 750 základních školách v České republice. Hejného metoda je založena na respektování 12 klíčových principů, které skládá do uceleného konceptu tak, aby dítě objevovalo matematiku samo a s radostí.

Sešity pro výuku Hejného metodou vyrábíme ve dvou formátech - A4 pod označením 4410 a formát A5 s označením 5410. Sešity jsou 40 listé, 30 listů sešitu je čtverečkovaných s rozměry čtverečků 10 x 10 mm. Dalších 10 listů je nepotištěných, čistých.

 

Notové sešity

Pro úplnost přehledu zbývá doplnit poslední typ sešitů, se kterými se můžete setkat. Notové sešity mají předtištěnou notovou osnovu a setkáme se s nimi při hudební výchově.

 

Zavřete školní sešity

Prolistovali jsme všechny školní sešity a představili jsme vám kopletní nabídku. Snad vám náš přehled pomůže při výběru toho správného nového školního sešitu, do kterého se vám bude dobře psát.

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.