Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

10 jednoduchých tipů, jak být offline

V dnešní době, kdy naše životy ovládají digitální technologie, je dobré občas utéct a ponořit se do kouzla papírových bloků a zápisníků. Nejen že nám to může poskytnout klid a uklidnit mysl, ale papír také otevírá dveře ke kreativitě a nové inspiraci. Tohle je deset jednoduchých tipů, jak být offline a užívat si radost z papíru.

1. Zapomeňte na digitální poznámky

Když máte nápad, místo toho, abyste ho zapsali do telefonu nebo počítače, vezměte si papírový blok a pero a dejte svým myšlenkám reálnou podobu. Uvidíte, že papír snese vše a navíc, když uvidíte své nápady černé na bílém, budou hned o něco více skutečné.

 

2. Naplánujte si offline aktivity 

Každý den si vyhraďte čas bez elektroniky. Můžete si přečíst knížku, psát si deník nebo prostě jen relaxovat s papírovým blokem a tužkou. Zkuste to aspoň hodinu, ta odpočatá mysl za to stojí!

 

3. Vytvořte si rutinu

Začněte den tím, že si napíšete seznam úkolů. Samozřejmě na papír. Díky tomu získáte jasný přehled o tom, co potřebujete udělat, budete se cítit více zorganizovaní a to škrtání splněných úkolů je už jen třešničkou na dortu.

 

4. Pište si deník

Zkuste si vedení deníku, kam si můžete zaznamenávat své myšlenky, zážitky a cíle. To vám možná pomůže lépe porozumět sobě samým a uvědomit si, co je pro vás skutečně důležité.

 

5. Plánujte na papíře

Používejte papírové kalendáře, diáře nebo plánovače k organizaci svých úkolů a plánů. Co tím získáte? Jasný přehled o tom, co je potřeba udělat, a lépe si naplánované úkoly představit.
 

9 tipů, jak využít měsíční plánovač na maximum
 

6. Sepište si seznam přání

Místo toho, abyste svá přání ukládali do online aplikací, vytvořte si offline seznam do papírového bloku. Seznam si pak umístěte na viditelné místo. Uvidíte, že takhle se sny plní mnohem lépe než z telefonu. 

 

7. Tvořte

Zkuste se vyjádřit skrze kresbu nebo malbu na papír. Nemusíte být umělec, jde jen o to, abyste si užili proces tvoření a vyjádření svých myšlenek a pocitů. Kreslete, čmárejte, malujte, stříhejte, vybarvujte. Na chvíli zapomeňte na pravidla a dělejte si co chcete! 

 

8. Zápisky z cest

Když cestujete, vezměte si s sebou papírový blok, kam si zapisujte své dojmy a zážitky. Klidně mezi zápisky nalepujte i vstupenky do galerií nebo účtenky z restaurací. Zkrátka si vytvořte svůj vlastní cestovní deník. 
 

Jak si vyrobit cestovní deník? 
 

9. Najděte si offline zábavu

Pokud nemáte koníček, kterému byste se pravidelně věnovali, je nejvyšší čas to napravit. Ať už to bude sport, kreativní činnost nebo seberozvoj, i pár hodin denně vám dokáže neuvěřitelně vyčistit hlavu. Tak hurá do toho! 

 

10. Hrajte si s papírem

Nezapomeňte si jednou za čas naplánovat čas s rodinou a přáteli a zaplnit ho nejen povídáním, ale také hraním. Pokud hledáte inspiraci na papírové hry, podívejte se na článek:

 

Spousta zábavy jen s tužkou a papírem 


 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.