Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

Výbava aktovky část 2.: Vybíráme výtvarné potřeby

Léto uteklo jako voda, první školní den je za dveřmi a vy se ocitáte před složitým úkolem – jakou výbavu pořídit pro svého malého Picassa. Výběr správných výtvarných potřeb může být náročný, ale nebojte se, jsme tady, abychom vám to usnadnili.   

Připravili jsme pro vás seznam nezbytných položek, které by v aktovce vašeho školáka rozhodně neměly chybět. Ať už máte doma začínajícího malíře, sochaře nebo ilustrátora, ale i někoho, koho kreslení příliš nezajímá, s naší výbavou budete mít jistotu, že vaše dítě bude připraveno na jakoukoli výtvarnou výzvu.

 

Skicáky 

Každý umělec potřebuje místo, kam může své nápady zaznamenat a následně je rozvíjet. Skicák je proto základní výbavou každého školáka. Naše skicáky jsou navrženy tak, aby vydržely i ty nejdivočejší kreativní návaly. 

Některé mají navíc pevné desky, takže se ve školní tašce neponičí. K dispozici máme různé formáty a typy papíru, takže ať už vaše dítě rádo kreslí tužkou, pastelkami nebo akvarelovými barvami, vždy najdete ten správný skicák právě pro něj.

Pro začátek si ale jistě vystačíte s obyčejným skicákem ve formátu A4 nebo velikosti A3

 

 

Náčrtníky 

Když skicák nestačí a je potřeba víc prostoru pro velké nápady, přichází na řadu náčrtník. Naše náčrtníky jsou skvělé pro všechny větší výtvarné projekty. Jsou vyrobeny z kvalitního papíru, který je odolný proti protržení a dobře snáší různé techniky kresby i malby. 

Takže ať už vaše dítě tvoří nástěnnou malbu pro školní projekt nebo jen experimentuje s novými technikami, náš náčrtník je přesně to, co potřebuje.

Náčrtník A4 (nebo velikosti A3) je skvělý pomocník pro malé výtvarníky. Je vhodný pro kreslení obyčejnou tužkou nebo pastelkami.

 

 

Kreslicí papíry

Kreslicí papír je základním stavebním kamenem výtvarné výbavy. Naše kreslicí papíry jsou vyrobeny z kvalitního materiálu, který se nepropíjí a je vhodný pro různé výtvarné techniky – od pastelky až po fixy. 

Navíc balení našich kreslicích papírů je dostatečně velké, aby vydrželo celou školní sezónu, takže nemusíte každý měsíc utíkat do papírnictví pro nové balení.

Zkuste třeba ty s motivy vesmíru alias Kreslík. Velikost A3 nebo velikost A4 obsahuje 20 listů a je určen všem dětem, které rády kreslí a malují. 

 

Akvarelové papíry

Akvarelové barvy jsou skvělým způsobem, jak rozvíjet kreativitu a fantazii dětí. Aby byly výsledky co nejlepší, je potřeba pořídit kvalitní akvarelový papír, který dobře nasákne vodu a barvy se na něm krásně rozpíjejí

Naše akvarelové papíry jsou tou správnou volbou pro všechny začínající i pokročilé malíře. Navíc díky vysoké gramáži se nekroutí ani po aplikaci většího množství vody.

Zkuste třeba akvarelový papír ve formátu A4.

 

Kreslicí kartony

Kreslicí kartony slouží jako ideální podklad pro suchou techniku – například kresbu tuší, uhlem nebo pastelkami. Mají hladký povrch, který usnadňuje práci s detaily a zároveň umožňuje vytvářet rozmanité efekty. Hodí se pro ilustrace, skici a grafiku.

Velký výběr kreslicích kartonů najdete zde

 

 

Barevné papíry

Barevné papíry jsou skvělým způsobem, jak dodat každému výtvoru šmrnc. Děti je mohou použít na vystřihování, lepení, tvorbu koláží nebo třeba jen na veselé malování

V naší nabídce najdete pestrou paletu od pastelových odstínů po syté barvy. Barevné papíry nabízíme ve velikostech A4 a to buď barevný mix, nebo jednotlivé barvy samostatně.

Velký výběr barevných papírů najdete zde.


 


Chcete nakoupit výhodněji? 

Každý rodič určitě při nákupu školní výbavy rád ušetří. Hodit by se vám proto mohla třeba sada Výtvarník Starter pack. V balíčku najdete vše, co váš malý umělec nebo umělkyně potřebuje. 

Náčrtník na prvotní nápady a rychlé čmáranice nebo skici. Kreslicí blok alias Kreslík na obrázky a malůvky tužkou nebo pastelkami. Dále samozřejmě skicák a to rovnou ve velikosti A3. A nesmí chybět ani sada barevných papírů, které poslouží pro další kreativní tvorbu.

 


 

Praktické tipy na závěr

  1. Zapojte děti do výběru: Nechte své dítě, ať si samo vybere skicák nebo náčrtník, který se mu líbí. Bude mít pak z používání věcí větší radost.

  2. Kvalita nad kvantitou: Investujte do kvalitních papírů a potřeb. Levnější varianty se mohou snadno poškodit a výsledky nebudou tak hezké.

  3. Organizace: Naučte své dítě udržovat pořádek ve výtvarných potřebách. Pořiďte mu například speciální box nebo pouzdro, kde bude mít všechny věci pohromadě.

 

S našimi výtvarnými potřebami bude váš malý umělec připraven na všechna dobrodružství, která školní rok přinese. Užijte si krásné chvíle plné tvoření a nezapomeňte – nejdůležitější je radost z tvorby. A teď už jen stačí sbalit aktovku a hurá do školy! 


 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

 

Papírová klíčenka: Malá velká radost

Praktické drobnosti jsou k nezaplacení, proto… Celý článek

 

Jak si nastavit denní režim a stíhat všechno, co chcete

Chcete mít svůj život pod kontrolou? Přejete si… Celý článek

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.