Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

Scrapbook neboli originální fotoalbum. Poradíme, jak na něj

Scrapbooking je ideální způsob, jak si uchovat vzpomínky na významné životní chvíle. Stačí vzít do ruky skicák, fotky, lepidlo, nůžky a pár ozdob – a jedinečné fotoalbum je na světě!  

Scrapbook je kreativní album, ve kterém kombinujete fotografie a vzpomínky, abyste vytvořili osobní a vizuálně zajímavý příběh. Fotky ideálně doplňte o různé ozdobné prvky, poznámky, lístky z koncertů či letenky z dovolených a další suvenýry, které pro vás mají nějakou hodnotu. 

Každá stránka tak získá vlastní příběh a stává se malým uměleckým dílem. A co je na tom nejlepší? Nepotřebujete být profesionální umělec! Stačí trocha kreativity a správné nástroje.

 

Jak začít se scrapbookem?

1. Vyberte si téma

Plánujete zaznamenat rodinnou oslavu, svatbu nebo letní zážitky? Když si vyberete jen jedno téma, příběh nebo událost, pomůže vám to lépe si uspořádat stránky scrapbooku. 
 

2. Shromážděte materiály

Připravte si fotografie, vstupenky, pohlednice a jiné drobnosti, které s daným tématem souvisí. Vyberte si barevné papíry, nálepky a fixy, které budou ladit s tématem. Všechno si rozložte před sebe, ať vidíte, co a kolik jste toho nashromáždili. 
 

3. Použijte kvalitní skicák

Výběr správného skicáku je pro scrapbooking klíčový. Ideální je zvolit ten s pevnými stránkami, které unesou i těžší dekorace nebo vrstvy lepidla. Sáhněte ideálně taky po těch, které mají elegantní nebo zajímavé desky.
 

Věděli jste, že váš scrapbook může mít zcela originální design? Pomocí jednoduchého webového konfigurátoru si můžete vytvořit vlastní obálku svého skicáku. Všechno zabere jen pár minut a hotový výrobek můžete mít u sebe už druhý den. 

 

 

Jak vyrobit scrapbook?

1. Všechno si nachystejte

Vezměte skicák, připravte si fotografie a další dekorace, jako jsou washi pásky, nálepky, kousky látky, nebo i malé přírodní ozdoby, například sušené květiny.
 

2. Rozvrhněte si stránky

Než začnete lepit, rozvrhněte si, kam umístíte fotografie a jaké dekorace přidáte. Nemusí to být složité, i jednoduchý styl může vypadat krásně! Můžete také nechat prostor pro vlastní ručně psané poznámky.
 

3. Lepte a zdobte

Na připevnění fotek použijte oboustrannou pásku nebo lepidlo. Dekorace přidávejte podle chuti – můžete zkusit vrstvit různé materiály, použít třpytky, malovat po okrajích stránek nebo psát poznámky a citáty.
 

4. Experimentujte 

Zkuste techniku „koláže“, kde na sebe skládáte více prvků. Použijte různé textury, od papíru po látku nebo krajku. Pokud máte rádi kreslení, zkuste nakreslit drobné ilustrace okolo fotek. Nezapomeňte si hrát a nechat se unést kreativitou.
 

5. Nechte dílo odpočinout

Jako víno necháváte chvíli dýchat, když ho otevřete, i vaše nové fotoalbum by mělo chvíli odpočívat. Dejte mu pár hodin, než všechny dekorace zaschnou a srovnají se. A pak už nic nebrání tomu, abyste se se svým vývotrem pokochali nebo se pochlubili ostatním. 


 

Tipy na produkty, které vám práci usnadní

Při tvorbě scrapbooku je důležité mít kvalitní materiály, které vás nebudou omezovat. Které Bobo produkty jsou pro scrapbooking ideální?
 

Skicák A4 s pevnými deskami

Tento skicák má silné stránky, které unesou jak fotografie, tak různé dekorace. Navíc pevné desky chrání váš scrapbook před poškozením.
 

Skicák s černými listy a mašlí

Skicák s černým papírem se perfektně hodí právě pro tvorbu fotoalba. Elegantní stuha působí nejen luxusním dojmem, ale zajistí, aby se z alba nic neztratilo.
 

Bobo blok s čistými listy

Pokud preferujete menší formát nebo chcete začít s něčím menším, blok s čistými listy je skvělou volbou. Je praktický a snadno přenosný.


 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

 

3 tipy, jak se odreagovat před spaním

Nedokážete před spaním uklidnit mysl,… Celý článek

 

Papírová klíčenka: Malá velká radost

Praktické drobnosti jsou k nezaplacení, proto… Celý článek

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.