Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

Objevte smysl nedatovaných plánovačů

Valí se toho na vás občas tolik, že nevíte, kde vám hlava stojí ? Máme tip, jak to zvládnout. Nadechněte se, sedněte si ke stolu, vezměte do ruky tužku a seznamte se s nedatovaným plánovačem (nebo také plannerem). S jeho pomocí si vše popořádku sepíšete, vytvoříte si harmonogram a postupně už jen bude odškrtávat hotové úkoly.

Kouzlo nedatovaného diáře je jasné již z jeho názvu. Neobsahuje data – ani kalendářní, ani jakákoliv jiná, dokud je sami nezapíšete. Dává vám absolutní svobodu v plánování. Velkou výhodou stolního plánovače je také jeho přehlednost. Máte ho stále na očích, takže se může jen vyjímečně stát, že by vám něco uniklo.

 

Vaše pravá ruka

Zkuste se naučit používat planner ve všech oblastech vašeho života najednou. Samozřejmě v práci můžete mít pouze pracovní. Ale pokud se naučíte vkládat události, schůzky i rodinné záležitosti do jednoho, bude se vám lépe organizovat komplexně. Máte-li tedy do svého pracovního plánovače zanesen i odpolední kroužek vašeho dítěte, už víte, že ten den se v práci déle zdržet nemůžete nebo si vyzvednutí dítěte musíte zařídit jinak.

Současně si v denním plánovači vyhraňte okénko na úkoly, které se zdají na první pohled zbytečné - nakoupit, uvařit, vyvenčit psa. Možná se budete divit, kolik vám zaberou času a třeba si je díky planneru zorganizujete do příště lépe.

 

Objevte smysl nedatovaných plánovačů

Různé formáty = různé plánování

Zkoušejte, který typ planneru vám vyhovuje nejvíce. Všechna provedení mají svá pro i proti. Do měsíčního se zpravidla hodí vypsat narozeniny, důležité deadliny, dětské kroužky, dovolenou, velké projekty. Tedy dlouhodobě pevná data. V týdenním plánovači si již trochu víc hrajete s časem. Určitě do něj zahrňte data z měsíčního plus se rozepište ve svých krátkodobějších plánech. Projekty rozdělte na menší úkoly a lépe si je zorganizujte. Planner denní má jasný účel. Ráno k němu zasednete, vypíšete dílčí úkoly, které vás čekají a na konci dne jen odtrhnete list s dobrým pocitem, že jste vše zvládli.

Jste-li kreativní typ, určitě u nedatovaného diáře oceníte jeho prostor pro vaši originalitu. Úkoly z různých oddílů vašeho působení si můžete oddělit barvami. Na opakující se události si vytvořte legendu se symboly. Například malý obrázek dárku může znamenat narozeniny.

 

Dejte si padla

Nezapomínejte, že hlavní roli ve vašem životě hrajete vy, proto si do týdenního planneru pište i dny s nohama nahoře. Kdyby byly ve vašem plánovači jen samé nutnosti a povinnosti, pravděpodobně byste brzy ztráceli úsměv na tváři a hlavně byste na nic neměli energii. Ano, někdy je toho opravdu hodně, ale s nově načerpanými silami jdou úkoly splnit snáze. Naplánujte si večer se sklenkou vína a filmem a plánovač bez výčitek odložte z dohledu.

 

Prohlédněte si naše nedatované plánovače a začněte s příjemným způsobem organizování času.

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.