Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

Jak správně napsat Ježíškovi. Tipy a rady, jak na to

Z posledních průzkumů amerických vědců vyplynulo, že dopis Ježíškovi může napsat každý. Jak to ale udělat, aby zrovna ten váš měl největší šanci na úspěch a vaše děti dostaly to, po čem touží? Než se s dětmi pustíte do psaní, přečtěte si pár jistých rad.

1. Dopis psaný na papír

Je to tak. I přes všechny ty internety je Ježíšek milovník ručně psaných a kreslených dopisů. S e-mailem u něj nepochodíte. A i když k němu vzhlížíme vzhůru, seznam dárků v cloudové aplikaci ho do kolen nepošle.

 

2. Dejte volnost fantazii

A fantazie má ráda papír. Takže zamkněte dětem tablety do šuplíku, vezměte papír, ořežte tužky a pastelky a hurá do psaní. Když to vaše ratolest ještě neumí, zoufat nemusí. Ne nadarmo se říká, že jeden obraz je víc než tisíc slov, tak ať jimi děti nešetří. Jsou za ně totiž plusové body. Další získají za pěkné oslovení. Přece jen děti píšou osobě, která už něco pamatuje a má ráda noblesu.

 

3. Co mohou děti chtít?

Mohou sepsat všechno, co je napadne. Ježíšek přece zvládne všechno, od toho je to Ježíšek, ne? Ale ruku na srdce, i děti by měly chápat, že Vánoce nejsou příležitost dostat všechno, co chtějí. A že i ony samy mohou svým chováním ovlivnit, co najdou pod stromečkem. Takže společně s dětmi zhodnoťte, co je v Ježíškových silách, a teprve pak se do toho pusťte. Navíc Ježíšek toho má opravdu hodně, takže jistě ocení i pisatelovu soudnost.

 

4. Na co nezapomenout

Poděkování je samozřejmost, stejně tak seznam přání. Co Ježíškovi jistě udělá radost? Když děti myslí i na ostatní a ukáží, že nejsou sobci. Přání dárku i pro další ho potěší vždy. A pokud k tomu přidají slib, který míní dodržet, mají skoro vyhráno.

Tajný tip: Ježíšek má rád pořádek. Když uvidí, že někdo začal více kamarádit s vysavačem, jeho přání budou rychle stoupat na Ježíškově seznamu. I on má totiž seznam priorit k rychlému vyřízení.

 

5. Kam s ním?

Máte hotovo, vše je napsáno a namalováno. Co dál? Zapomeňte na e-mail, nejnovější aplikace i sběrný box v nejbližším obchodním centru. Přání dejte hezky do obálky a šup s ním za okno. Pokud je větrný den, raději počkejte. Byla by škoda, kdyby vítr přání Ježíškovi vyfoukl před nosem. A kdo si chce být jistý, může dopis poslat přímo Ježíškově poště, která sídlí na Božím Daru (ano, je to nejvýše položená pošta u nás, tak to tam má Ježíšek prostě nejblíž).

 

TIP: Ať už bude seznam vašich přání dlouhý nebo krátký, u nás vždy najdete tu správnou velikost papíru. Vybírat můžete ze všech našich edic a celé řady formátů i lineatur (to, co je na papíře předtištěno – linky, tečky čtverečky…).

Pro kreslení opravdu hezkých dárků jsou skvělou volbou skicáky z edice Leonardo.

 

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.