Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

Jak se dělá zápisník. Cesta k novému produktu krok za krokem

Novinky pro vás tvoříme pravidelně zhruba jednou ročně. Zajímá vás, jak taková novinka vzniká? Jak dlouhá je cesta od nápadu po hotový výrobek?

Možná jste si všimli, že máme nový produkt. Tedy rovnou čtyři nové produkty! Multifunkční zápisníky v červené a modré barvě s linko-tečkovanou lineaturou jsou ideální do školy i do práce nebo jako pomocník na home office. 

Zápisníky A5 jsou vyrobeny z papíru Munken Pure, který je velmi příjemný na dotek a díky jemně nažloutlé barvě z něj nebolí oči. Linko-tečkovaná lineatura zase nabízí spoustu prostoru pro kreativitu. Nechybí černá gumička ani rozvrh hodin. 

A jak vlastně taková novinka vzniká?
 

1. Plán

Na základě ročního plánu se domlouváme, který produkt nám v sortimentu chybí nebo který si naši zákazníci přejí, a měli bychom ho vyrobit. Proto bylo v plánu letos udělat nový zápisník pro starší děti a studenty – středoškoláky i vysokoškoláky, ale který by zároveň mohli používat i dospělí – na zápisky, na práci či jen tak pro zábavu.
 

2. Brainstorming

Když už víme, který typ produktu budeme chystat, začíná fáze diskuzí a společného brainstormingu. Podíváme se, jaké podobné produkty už v nabídce máme, zamyslíme se nad tím, co vyžaduje cílová skupina produktu, co by měl splňovat a jak by měl zhruba vypadat.
 

3. Návrh

Po společné diskuzi má nejvíc práce naše grafická designérka. Ta si vezme několik dnů až týdnů na přemýšlení a úvahy o tom, jaký vzhled naše novinka bude mít. Skicuje si návrhy, které následně začíná rozpracovávat. Vždy připravuje několik různých variant. 
 

4. Schvalovačka

Když jsou návrhy hotové, grafička je přinese na poradu. Společně uvažujeme nad tím, která varianta je nejlepší – což znamená, že se bude nejvíc líbit našim zákazníkům, ale zároveň bude taky snadná na výrobu. 

 

Jak vzniká zápisník

5. Příprava vzorku

Po výběru finální varianty si určíme typ papíru a vazby. Na základě připravených tiskových dat necháme vyrobit jeden vzorek neboli maketu, abychom viděli, jak bude výsledek vypadat.
 

6. Výroba

Pokud výsledek nevypadá úplně podle našich představ, řešíme, jak to upravit a vylepšit. Výroba vymýšlí nový technologický postup a možnosti tisku – ofsetem, nebo digitálně. Záleží na počtu kusů a potřebném vzhledu výrobku. 
 

7. Jdeme do finále

Jakmile máme hotový vzorek, se kterým jsme spokojení, vrháme se na přípravu finálních tiskových dat, marketing začíná plánovat strategii, výroba skladování a distribuci.

 

Jak vzniká zápisník

8. Tadá! Je to venku!

Hotový produkt necháme nafotit, nahrajeme fotky a text na web a zaevidujeme do katalogu. Na základě objednávek pak novinku rozvezeme do papírnictví a jiných obchodů. 
 

A je to. Takhle vznikají naše produkty. Pokud byste měli nápad na něco dalšího, co nám v nabídce chybí, určitě se ozvěte. 


 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.