Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

Jak nás ovlivňují barvy a jak toho využít?

Vybíráte nový sešit nebo skicák a nevíte, pro kterou barvu se rozhodnout? Bude lepší zelená, modrá, nebo snad černá? Barvy ovlivňují naši náladu a pocity mnohem víc, než by nás možná napadlo. Proto výběr nového sešitu raději nepodceňujte. 

Barvy nás obklopují každou minutou našeho života. Jsou všude kolem nás a my si mnohdy ani neuvědomujeme, že ovlivňují naši náladu. A to jak pozitivně, tak negativně. Různé barvy opticky zmenšují nebo zvětšují, některé provokují, nebo naopak uklidňují.

O účincích barev mluvili už staří Egypťané. Vymysleli léčbu barvami, která se nazývá chromoterapie. Terapie barev patří mezi metody alternativní medicíny a zabývá se energií světla, které barvy odrážejí. Dnes se o účincích barev diskutuje také v rámci bytového designu nebo marketingu. Například červená barva se používá u výprodejů kvůli vyvolání dojmu jedinečné možnosti a urgence.

Jak na nás působí jednotlivé barvy?

Zelená 

Zelená barva symbolizuje přírodu, zdraví, jaro a nové začátky. Je také symbolem naděje, klidu a vyrovnanosti. Vyvolává pohodu a klid a je vhodná pro relaxaci. Nenamáhá oči a zvyšuje pozornost. 

Zelený sešit je tedy ideální do školy, kdy potřebujete být v klidu, udržet pozornost a nenamáhat oči. Vybírejte z mnoha zelených sešitů a skicáků z edice Zelenáč.

 

Modrá 

Barva vody a vzduchu má zklidňující účinky. Představuje čistotu, čest, mír a klid. Vyvolává pocity klidu, chladu, podporuje koncentraci. Tmavě modrá podporuje inspiraci, světle modrá zase zklidňuje a zpomaluje dýchání. Modrá je vhodná pro studenty i byznysmeny, protože podporuje komunikaci. 

Do práce si proto pořiďte tmavě modrý plánovač(univerzální, nedatovaný) nebo retro zápisníkv příjemné světle modré barvě. 

 

Černá 

I když na někoho působí smutně a depresivně, pro jiné je symbolem věrnosti nebo luxusu. Představuje také eleganci, sílu, moc, tajemství nebo vzdor. Černá je také barva vzdoru, proto je tak oblíbená u dětí a puberťáků. Černé dávají přednost jak introverti, tak sebevědomí lidé. 

Vyzkoušejte elegantní skicáks černými deskami. 

 

Vínová

Tento odstín není tak agresivní jako sytě červená. Přesto se vínová používá tam, kde chceme něco zdůraznit. Je také symbolem elegance, vznešenosti a luxusu. 

Ve vínové barvě nabízíme třeba tento retro poznámkový blok

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.