Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

5 důvodů, proč je papírový diář lepší než mobilní aplikace

Milujeme papír, protože ho můžeme mít stále po ruce i na očích a můžeme do něj psát, čmárat nebo kreslit. A právě proto jsou podle nás papírové diáře mnohem lepší než kdejaká aplikace v telefonu. Tohle je 5 nejdůležitějších důvodů, proč si papírový diář zamilujete i vy.

1. Máte ho stále na očích

Papírový diář můžete mít stále po ruce. Když vyberete praktickou velikost, která se vejde do každého batohu nebo kabelky, máte po starostech. A pokud teď pracujete na home officu, jistě oceníte i to, že papírový diář můžete mít položený na stole vedle počítače, a mít ho tak stále na očích. Nemusíte tedy každou chvíli vytahovat telefon a hledat v něm úkoly na daný den. Stačí je mrknout do diáře a hned je vám všechno jasné. 

Vyzkoušejte třeba retro diář s kroužkovou vazbou.

 

2. Nenamáháte oči

Současná situace jen zvýšila počet hodin, které strávíme koukáním do telefonu nebo počítače. A proto se rozhodně vyplatí očím trochu ulevit a místo aplikace si pořídit papír. Při práci vás už nebude rušit cinkání smsek nebo nových e-mailů, ani vás nebude lákat sledovat Instagram. Diář tohle totiž neumí. Naštěstí!

Do našich nedatovaných plánovačů jsme použili kvalitní papír Munken Pure, který má jemně nažloutlou barvu a není proto pro oči tolik zářivý jako klasický bílý papír.

Nedatovaný měsíční plánovač můžete mít položený na stole nebo ho připíchněte na nástěnku.

 

3. Dává prostor pro kreativitu

Víte, že psaní rukou rozvíjí soustředění a podporuje paměť? Nejvyšší čas toho využít. Zatímco aplikace mnoho prostoru pro tvoření nenabízí, u papírového diáře je tomu přesně naopak. Můžete do něj kreslit, podtrhávat, zvýrazňovat, škrtat, čmárat, kroužkovat nebo třeba kreslit mind mapy. 

Díky tomu si uděláte ve svých úkolech větší přehled. Barevně zvýrazníte ty nejvíce důležité, k některým úkolům třeba dokreslíte obrázek nebo si zkrátka svůj to do list vymazlíte jinak. Prostoru pro kreativitu se opravdu meze nekladou, a vy si tak ze svých zápisků můžete udělat opravdovou zábavu.

Upravit k dokonalosti můžete třeba Můj diář.

 

4. Uklidníte se

Máte někdy pocit, že je toho na vás a moc a v životě všechny plánované úkoly nemůžete zvládnout? Zkuste tedy všechny povinnosti sepsat na papír. Uvidíte, že už jen tím se vám obrovsky uleví. Když totiž všechno sepíšete, ulevíte tak hlavě a konečně budete mocit zase v klidu myslet. 

Nebude vás tížit ta obrovská hromada povinností. V klidu si úkoly rozepište do jednotlivých dnů a nestresujte se. S diářem už na žádnou schůzku, telefonát nebo úkol nezapomenete.

A ještě jedna skvělá věc se dá s papírem dělat. Kdo by nemiloval škrtání hotových úkolů? Což navíc funguje jako skvělá motivace do další práce. 

 

5. Rekapitulace

Jestli si dáváte novoroční předsevzetí, třeba že začnete běhat, jíst zdravěji nebo učit se španělsky, diář může sloužit také jako prostředek rekapitulace. Zpětně se podívejte, jaký kus cesty už jste ušli, co jste dokázali nebo co se vám naopak nepovedlo. 

Papírový diář může sloužit také jako deníček. Až se do něj za pár let podíváte, jistě si ho rádi s trochou nostalgie prohlédenete.

A když využijete náš konfigurátor, bude všem hned jasné, komu diář patří.

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.