Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

4 věci, které byste měli mít na pracovním stole

Rok na povinném home officu zamával s psychikou a produktivitou nejednoho z nás. A není divu. Jeden online meeting střídá druhý, vedle probíhá online výuka dětí, e-mailová schránka je plná a telefon nepřestává zvonit. Proto povolejte tyhle pomocníky, díky kterým se vám bude z domova pracovat mnohem lépe než doposud.

Prvním pravidlem pro úspěšný home office je vaše osobní zóna. Místo, kam se můžete zavřít, kde můžete v klidu řešit všechny pracovní povinnosti, telefonáty a e-maily a nebo jen relaxovat a koukat do zdi. Ideálně by to měl být pracovní stůl s pohodlnou židli, ale chápeme, že ne každý si to může dovolit. 

Každý den by pak měl probíhat zhruba stejně. Udělejte si ve svém denním režimu systém. Bude to příjemnější jak pro vaši psychiku, tak pro vaši produktivitu. Nezapomínejte ani na pravidelný pohyb a procházky na čerstvém vzduchu.

A co že by vám na tom pracovním stole nemělo chybět?

1. Plánovač

Dobře vypracovaný plán je základem úspěchu. Protože pokud přeskakujete z jednoho úkolu na druhý, dáváte přednost menším úkolům před těmi opravdu důležitými a snažíte se dělat několik věcí najednou, dlouho to nevydržíte. A pokud ano, rozhodně taková práce nebude efektivní, ale spíš vyčerpávající a chaotická. 

S tím vám ale může pomoci denní, týdenní nebo měsíční plánovač. Sepište si do něj všechny úkoly na dané období. Můžete je rozdělit na pracovní a osobní, každému přiřadit určitou prioritu a začít je postupně plnit. Myslete ale na to, že nic se nemá přehánět. Takže pokud si na jeden den navalíte kopu povinností, budete z toho akorát ve stresu. 

Vyzkoušejte naše nedatované plánovače, které můžete používat, kdykoliv se vám zachce.

 

pracovní stůl

2. Káva, čaj, voda

V žádném případě nezapomínejte na pitný režim. Vždy mějte u sebe sklenici čisté vody a k ní bylinkový čaj nebo kávu, která zabrání únavě. Pokud vám dělá pitný režim problémy, stáhnete si do telefonu aplikaci, která to bude hlídat za vás. Konec vyčerpání a bolení hlavy!

 

3. Zápisník

Aby vám neunikla žádná myšlenka ani nápad, mějte na stole položený bloček právě pro tyhle případy. Během telefonátů si do něj můžete zapsat svoje připomínky a už nemusíte nikomu skákat do řeči. Můžete si do něj také kreslit, čmárat nebo zapisovat vtipné hlášky z online schůzek. 

Vyzkoušejte třeba retro zápisník s tužkou, který najde využití nejen u vás, ale i u celé rodiny.

 

4. Drobná radost

Nezapomínejte ani na to, co vám dělá dobře a co vás uklidňuje. Ať už je to třeba svíčka, fotka rodiny nebo motivační citát v hezkém rámečku. Takový předmět by vás měl nejen zrelaxovat, ale také nabudit k lepším výkonům. Výběr tedy rozhodně nepodceňujte.

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.