Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

3 super jednoduché tipy, jak být více produktivní

Nový školní rok už odstartoval a po létě se všichni vrátili natěšení do pracovního procesu. Týká se to i vás, ale máte pocit, že nic nestíháte? Máme pro vás tři extra jednoduché tipy, jak svou produktivitu vystřelit do nebeských výšin. 

1. Plánovač

Ideální pro uspořádání myšlenek nebo jasný plán toho, co vás čeká a nemine. Plánovač vám pomůže ujasnit si, co musíte v následujícím dnu, týdnu či měsíci udělat. 

Když si všechno zapíšete na papír, ulevíte hlavě a navíc všechny povinnosti uvidíte na jednom místě a lépe se vám bude organizovat čas. Škrtání hotových věcí je už jen třešničkou na dortu. 

Všechny nedatované plánovače a to do listy najdete tady.

 

2. Přestávky

I když se to možná zdá jako jednoduchá věc, opak bývá pravdou. Pokud opravdu nevíte, kde vám hlava stojí, pracovní pauzy si dost možná odpíráte. Vaše produktivita ale klesá o to rychleji a efektivita práce se blíží nule.

Zkuste třeba techniku pomodoro. Pracujte 25 minut, pak si dejte 5 minut pauzu. Ideálně si ale dávejte přestávky tak, jak si vaše tělo řekne. Někomu třeba více vyhovuje pracovat tři hodiny v kuse a pak si jít na půlhodinky zaběhat do parku. 

 

3. Vyvážená strava

Asi to znáte taky. Když nestíháme, často se v rámci zdánlivé úspory času odbýváme a dáme si k jídlu jen něco malého, fast food nebo nedej bože vůbec nic. A naše energie? Mizí v nedohlednu.

Takže dbejte na pořádnou hydrataci. Postavte si na stůl sklenici vody a pijte. Během dne nezapomínejte na zdravé svačinky, ideálně třeba ovoce nebo oříšky. K obědu si pak nedávejte svíčkovou se šesti (pokud nemáte čas si dát dvacet), ale raději něco lehkého, třeba rybu se zeleninou. Bude vám krásně, uvidíte.
 

A jakou hudbu si k produktivnímu dni pustit? Zkuste náš playlist na Spotify

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.