Nakupujte v našem e-shopu výhodněji.Zaregistrujte se a získejte 10% slevu.

3 učební metody, které vám usnadní zkouškové

Zlepšováků pro studenty existuje spousta, a tak je někdy obtížné se v té záplavě zaručených tipů a triků vyznat. Vybrali jsme proto tři nejvíce osvědčené a jednoduché tipy, které vám učení usnadní. 

1. Memorovací kartičky aneb flashcards

Zkuste si tentokrát místo zápisků do sešitu vyrobit memorovací kartičky. Na učení zpaměti totiž fungují naprosto skvěle. Na jednu stranu napište pojem, datum či jméno, a na stranu druhou pak napište definici. Tu pište ideálně stručně.


Jak na to? Návod najdete tady. 


 

2. Myšlenkové mapy

Abyste dokázali o tématu mluvit déle než 30 vteřin, bude potřeba jej zasadit do kontextu a vědět něco taky o daném období, podobných autorech či panovnících nebo sousedních státech. Souvislosti si nejlépe zapamatujete a představíte, když si o daných tématech vytvoříte myšlenkové mapy. 


Jak na to? Návod najdete tady.


 

3. Time blocking

Na učení je potřeba se pořádně soustředit, proto si zkouškové nebo svaťák rozvrhněte na časové úseky. Díky tomu získáte představu o tom, kolik času vám učení asi zabere, a zároveň budete mít jistotu, že stihnete projít všechno. 

Metoda časových úseků neboli time blocking funguje obdobně jako školní rozvrh. Při jeho plánování myslete hlavně na to, jak se vám nejlépe funguje, kdy jste nejvíce produktivní a kdy vám naopak padá hlava únavou. A nezapomeňte na přestávky!


Jak na to? Návod najdete tady.

 

Další články o psaní, zapisování si a blokařském řemeslu

Vaše objednávka byla odeslána.

Byli jste úspěšně přihlášeni k odberu našeho newsletteru.

Vaše zpráva byla odeslána, budeme Vás kontaktovat co nejdříve.